Hersenvliesontsteking baby

Hersenvliesontsteking baby

Bij de hersenvliesontsteking baby is het zo dat de baby niet altijd koorts hoeft te hebben. De baby kan zelfs een lage temperatuur hebben. Ze kreunen vaak wel en ze zijn wat suf.

Ze kunnen ook erg prikkelbaar zijn, en drinken niet goed. Er kan ook luierpijn zijn. Ze huilen veel en hebben pijn bij het verschonen van de luier. Kinderen kunnen gevaccineerd worden ter voorkoming van hersenvliesontsteking. Als er sprake is van hersenvliesontsteking baby dan is het belangrijk dat je snel handelt. De huisarts kan je hierbij helpen. Er zal eerst gekeken moeten worden of dat het daadwerkelijk om een hersenvliesontsteking baby gaat, maar wanneer dat zo is, dan zal er snel gehandeld moeten worden. Gelukkig heeft een arts vaak snel de juiste medicatie die meteen aanslaat.

Als je met de hersenvliesontsteking baby naar de huisarts gaat kan de arts vaak snel een diagnose stellen en de behandeling starten. Het is daarom goed dat je als ouder ook op tijd gaat handelen. Jij kent je baby het beste en ziet het als eerste als er iets helemaal mis is. Handel dan meteen, bij twijfel over een hersenvliesontsteking baby bezoek je meteen een arts. Het moet goed in de gaten worden gehouden, zeker bij een baby. Die kan zich nog niet uiten en wanneer de baby pijn heeft moet je dit laten onderzoeken.

Als het over een hersenvliesontsteking baby gaat dan is het goed dat je er op tijd bij bent zodat er meteen en adequaat gehandeld kan worden. Bacteriƫn kunnen snel overgaan van mens tot mens bij hoesten en niezen, dus denk aan goede hygiƫne voor en bij de baby, zo wordt de kans op hersenvliesontsteking baby iets kleiner, maar voorkomen kun je het niet helemaal.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>